AktivitiKuliah Bulan April 201019-04-2010 -Fiq Daulah
Ust. Zamri Syafik


21-04-2010 -Sifat 20
Ust. Dr.Zulkifli Mohammad Al BakriMuslimin Muslimat Dijemput Hadir


Hadis PilihanRasulullah bersabda "Sesungguhnya hati manusia akan berkarat sebagaimana besi yg dirosakkan oleh air." Seorang sahabat telah bertanya "Apakah caranya untuk menjadikan hati itu bersinar kembali?" Jawab Rasulullah "Banyakkan mengingati maut dan membaca Al-Quran."
(riwayat Baihaqi dari Ibnu Umar)


Sabda Rasulullah SAW: "Sesungguhnya ada sebahagian daripada umatku yang akan meminum arak dan mereka menamakannya dengan nama yang lain(bukan arak). (Mereka meminumnya) sambil dialunkan dengan bunyi muzik dan suara artis-artis. Allah SWT akan menenggelamkan mereka ke dalam bumi (dengan gempa bumi) dan akan menjadikan mereka seperti kera dan **** (setelah mati)". (Hadis Riwayat Ibnu Majjah)

Drpd Anas bin Malik ra, Rasulullah SAW bersabda: "Sesungguhnya di antara tanda-tanda telah hampirnya hari Qiamat itu, berlaku banyak kematian manusia secara mendadak" (Hadis riwayatThabrani)

Drpd Abu Hurairah ra, Rasulullah SAW bersabda: "Tidak akan datang hari qiamat sehinggalah berlakunya banyak gempa bumi" (Hadis Riwayat Bukhari)

Rasulullah SAW bersabda: "Sebelum berlakunya hari qiamat, akan terdapatnya kematian yang amat menakutkan dan kemudian dari itu berlakulah tahun-tahun gempa bumi" (Hadis riwayat AhmadSerangan ke atas sekolah perempuan dikutuk

Selasa, 28/10/2008 -Hamas mengutuk serangan tentera rejim Zionis di sebuah sekolah perempuan Palestin di Khan Younis, selatan Semenanjung Gaza yang mencederakan seorang kanak-kanak dan mengakibatkan kerosakan pada bangunan sekolah.

Hammad Al-Ruqub, jurucakap Hamas di Khan Younis, berkata rejim Zionis sebenarnya tidak pernah mematuhi perjanjian perdamaian malahan sentiasa melanggarinya.

Beliau menyatakan serangan terhadap sekolah sewaktu kelas dijalankan telah mencederakan kanak-kanak berumur 15 tahun, Aziza Qudaih sambil mengatakan rejim Zionis "berniat buruk serta membahayakan dan mengancam kanak-kanak kita dan telah menjejaskan kelangsungan pendidikan mereka".


Note:
sumber : http://www.palestine-info.co.uk/en/
penterjemah : hijjaz79

Related Posts with Thumbnails

0 ulasan:

 
Copyright @ 2008 DarulMujahidin: Serangan ke atas sekolah perempuan dikutuk | Design By iEn | Resolution: 1024x768 | Best View: Firefox | Top