AktivitiKuliah Bulan April 201019-04-2010 -Fiq Daulah
Ust. Zamri Syafik


21-04-2010 -Sifat 20
Ust. Dr.Zulkifli Mohammad Al BakriMuslimin Muslimat Dijemput Hadir


Hadis PilihanRasulullah bersabda "Sesungguhnya hati manusia akan berkarat sebagaimana besi yg dirosakkan oleh air." Seorang sahabat telah bertanya "Apakah caranya untuk menjadikan hati itu bersinar kembali?" Jawab Rasulullah "Banyakkan mengingati maut dan membaca Al-Quran."
(riwayat Baihaqi dari Ibnu Umar)


Sabda Rasulullah SAW: "Sesungguhnya ada sebahagian daripada umatku yang akan meminum arak dan mereka menamakannya dengan nama yang lain(bukan arak). (Mereka meminumnya) sambil dialunkan dengan bunyi muzik dan suara artis-artis. Allah SWT akan menenggelamkan mereka ke dalam bumi (dengan gempa bumi) dan akan menjadikan mereka seperti kera dan **** (setelah mati)". (Hadis Riwayat Ibnu Majjah)

Drpd Anas bin Malik ra, Rasulullah SAW bersabda: "Sesungguhnya di antara tanda-tanda telah hampirnya hari Qiamat itu, berlaku banyak kematian manusia secara mendadak" (Hadis riwayatThabrani)

Drpd Abu Hurairah ra, Rasulullah SAW bersabda: "Tidak akan datang hari qiamat sehinggalah berlakunya banyak gempa bumi" (Hadis Riwayat Bukhari)

Rasulullah SAW bersabda: "Sebelum berlakunya hari qiamat, akan terdapatnya kematian yang amat menakutkan dan kemudian dari itu berlakulah tahun-tahun gempa bumi" (Hadis riwayat AhmadAjaran Sesat Zikir Laga Lutut

Oleh pemudawilayah

"
Kumpulan ajaran sesat Zikir Laga Lutut bakal diserbu oleh pihak Jabatan Agama Islam Selangor (Jais) tak lama lagi. kumpulan Zikir ini turut dianggotai tokoh korporat dan orang kenamaan. Kumpulan berkenaan dilabelkan ajaran sesat kerana satu aktiviti ahlinya ialah berzikir yang bercampur lelaki dan perempuan dalam keadaan bersentuhan antara satu sama lain, termasuk lutut.

Mereka berwirid secara berpasangan. Pengikut lelaki dikehendaki duduk secara berlaga lutut dengan pengikut wanita.“Kemudian, tok guru datang dan duduk di tengah-tengah antara mereka sebelum memilih pasangan bagi setiap pengikut lelaki dan wanita. Ketika berwirid, pengikut turut dibenarkan meraba pengikut wanita tanpa halangan bagi membangkitkan keghairahan sebelum tok guru memberikan mereka peluang melakukan hubungan seks bebas. Mereka kemudian dibenarkan melakukan hubungan seks sejurus selesai berwirid.


Tok guru sesat itu akan mengulangi perbuatan sama kepada semua pengikutnya sebelum dia sendiri memilih wanita sesuai untuknya bersetubuh, termasuk isteri pengikut kumpulan terbabit. Bagaimanapun, wanita yang bakal bersama tok guru dimestikan mempunyai ciri-ciri tertentu seperti berwajah menawan dan memiliki bentuk badan menggiurkan.

Begitulah kisah mereka yang sungguh menghairah mereka-mereka yang bernafsu besar.

Kisah kedua pula tentang satu ajaran baru yang digelarkan sebagai ‘Ajaran kepala lutut’. Pengikut-pengikut ajaran ini dibenarkan melakukan sentuhan sesama lelaki dan perempuan tanpa mengira mahram atau tidak. Walaubagaimana pun, pihak JAKIM ataupun mana-mana Mufti dan Jabatan Agama belum lagi menjatuhkan hukum sesat kepada kumpulan ini kerana belum ada laporan rasmi ahli-ahlinya melakukan seks bebas sebagaimana kumpulan Zikir Laga Lutut.

Walaubagaimana pun terdapat desas desus yang menyatakan bahawa skandal seks turut berlaku, walaubagaimana pun tragedi pengeboman seorang model dari Mongolia telah menakutkan pelapor-pelapor yang enggan tampil kehadapan membuat penyaksian.

Jadi kita tungguhlah tindakan pihak yang berkuasa yang kononnya menjalankan tugas yang diamanahkan oleh Allah!

Related Posts with Thumbnails

0 ulasan:

 
Copyright @ 2008 DarulMujahidin: Ajaran Sesat Zikir Laga Lutut | Design By iEn | Resolution: 1024x768 | Best View: Firefox | Top